افزونه جلالی را نصب کنید. ساعت: 15:30
خانه اخبار مازندران افتتاح فاز اول مجموعه نمونه گردشگری الیمالات و آغاز عملیات اجرایی فاز دوم
افتتاح فاز اول مجموعه نمونه گردشگری الیمالات و آغاز عملیات اجرایی فاز دوم
مجموعه: 
اخبار مازندران
تاریخ انتشار: 20 آبان 1402

با حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استاندار مازندران، مدیران کل دستگاههای اجرایی و مسئولین شهرستانی فاز اول مجموعه نمونه گردشگری الیمالات به بهره برداری رسید آغاز عملیات اجرایی فاز دوم کلنگ زنی شد

خبرنگار و عکاس: سیده سعیده حسینی

علی اصغر شالبافیان در آئین افتتاح فاز اول و کلنگ زنی فاز دوم مجموعه نمونه گردشگری الیمالات نور با بیان اینکه پروژه‌های متعددی در زمینه مناطق نمونه گردشگری و سایر تأسیسات در دست اجرا است، افزود: حجم سرمایه گذاری بالایی در این مجموعه‌ها صورت گرفته است.
وی افزود: در مازندران در حوزه گردشگری ۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه در استان متقاضی وجود دارد ولی بروکراسی اداری از جمله مشکلات است و با تدبیر دولت تمامی اختیارات و تصمیم گیری ها در حوزه دریا و ساحل به شورایی که استاندار رئیس آن است، تفویض شده است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه در مازندران پروژه‌های متعددی وجود دارد، گفت: معافیت تعرفه‌های گمرکی برای واردات کشتی‌های تفریحی از دیگر مشوق‌ها است و امکان این امور میسر شده است و امیدواریم با استقبال سرمایه گذاران مواجه شویم.
شالبافیان با بیان اینکه ۹۷۰ هزار میلیارد تومان پروژه گردشگری در کشور وجود دارد، گفت: پروژه‌های گردشگری با اشتغال بیش از ۱۰ نفر دارای ۲۹۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد.

استاندار مازندران در آئین افتتاح فاز اول منطقه نمونه گردشگری الیمالات نور و کلنگ زنی فاز دوم مجموعه با قدردانی از تدبیر و اقدام عالی برادران جوانمرد در این منطقه اظهار کرد: این منطقه ویژه وفوق العاده می تواند علاوه بر خدمات دهی به گردشگران داخلی ، به عنوان مرکز و مقصد بین المللی گردشگری نیز تبدیل شود.
وی افزود: استان مازندران در آستانه یک تحول بزرگ هم در حوزه اقتصادی و هم در حوزه اقتصاد گردشگری ست و آمایش سرزمینی مازندران برای فعالیتهای مختلف کشاورزی ، صنعت و گردشگری ترسیم شد که در ابعاد مختلفی در حال حرکت می باشد و توازن در رقابت این سه حوزه نشان می دهد که  گردشگری از دو موضوع دیگر خیلی عقب تر است.
حسینی پور گفت: هنر فعالان حوزه گردشگری باید این  باشد که مسافر را تبدیل به گردشگر کنند و ظرفیتی ایجاد کنند که سالانه از 40 میلیون جمعیتی که به عنوان مسافر وارد استان مازندران می شوند گردشگر بسازد تا اقتصاد مازندران متحول شود.
این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه مجموعه الیمالات در گذشته یک آب بندان معمولی بود، تصریح کرد: 900 آب بندان در استان مازندران داریم که همه این آب بندان ها باید همانند الیمالات و حتی بهتر از آن ساماندهی و در حوزه گردشگری بهینه سازی شود چرا که مردم متمدن مازندران در قدیم با ایجاد آب بندان ها با یک مهندسی بومی و محلی بدون هیچگونه آسیب و دستکاری در طبیعت آب را ذخیره کردند .
استاندار مازندران با تاکید بر احیای گردشگری در مازندران گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند فقری در ذیل برگهای سبز مازندران نهفته است.؛ چون نتوانستیم فرصتهای خدادادی این استان را احیا کنیم فقردر روستاهای ما جا خوش کرده است .
وی افزود: در حوزه میراث در مازندران اماکنی وجود دارد که اگر احیا شوند تمام گردشگران و فعالان این حوزه را به خود جذب خواهد کرد.
حسینی پور از وزارت میراث فرهنگی خواستار نگاه ویژه به استان مازندران شد و افزود: برای گردشگری مازندران حساب ویژه باز کنید چرا که این استان در کریدور شمال و جنوب در تعاملات اقتصادی  و صادراتی با کشورهای همسایه است و خواستار راه اندازی  گردشگری انسانی نیز می باشد از همین رو در آینده ای نزدیک شاهد پرواز مستقیم مسکو به مازندران و همچنین دیگر کشورهای همسایه به استان خواهیم بود.
وی با انتقاد از بی توجهی های زیاد به استان غنی و مهم مازندران در حوزه گردشگری گفت: مجوز راه اندازی کروز دریایی اخذ شد و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری باید از اینگونه طرحها حمایت کند تا اجزای زنجیره گردشگری در استان تکمیل شود.
این مسئول تاکید کرد: هر شهرستان باید این توانایی و هنر را داشته باشد تا گردشگرانی را که وارد منطقه شان می شوند را حداقل دو روز بدون خستگی در شهرستان خود نگه دارد و ظرفیتهای غنی توریستی شهر خود را را با کمک تورهای گردشگری به گردشگران بشناساند.
استاندار مازندران گفت: گردشگری در مازندران بکر است و بهترین بستر برای سرمایه گذاری است و هیچ نوع سرمایه گذاری بیشتر از گردشگری در مازندران  ارزش افزوده ندارد از همین رو باید متناسب با شاخص های فرهنگی و فنی که قابلیت  بهره برداری گردشگری بین المللی را هم داشته  باشد ، سرمایه گذاری صورت  بگیرد و از سوی دیگر نیز بدون لطمه زدن به  فرهنگ اصیل و فاخر خودمان ، از آن صیانت و حمایت نیز نماییم تا به نسل آینده انتقال یابد.

فرماندار نور نیز در سخنانی با اشاره به حوزه وسیع گردشگری گفت: در عصر امروز بعد از درامدهای نفتی ، بیشترین درآمد هر کشور از حوزه گردشگری ست؛ و در سال 2007 نیز کشور ایران جزو 5 کشور مستقل گردشگری بوده است .
وی افزود: حوزه جغرافیایی شهرستان نور با وسعت جغرافیایی و  زیبایی ها و مواهب خدادادی که دارد ، از یک فرصت گردشگری خودکار و بالفعل برخوردار است و با انجام کارها و اقداماتی نظیر کار ارزشمند برادران جوانمرد، این فرصتها به بالقوه تبدیل می می شود.
پولادی خاطرنشان کرد: با همیت و همدلی که بین مدیران شهرستان وجود دارد ، شهرستان نور می تواند به  یک قطب گردشگری تبدیل شود و منطقه نمونه گردشگری الیمالات یک نمونه و پایلوت کوچکی از گردشگری شهرستان است چرا که این شهرستان هم در حوزه جنگل هم جلگه و هم دریا شرایط خوب و وسیعی را برای سرمایه گذاران و گستره سرمایه گذاری فراهم کرده است.
این مسئول در ادامه از اجرای دهکده کوهستانی و زمستانی، آغاز به کار ایجاد کمپ ورزشی در منطقه جنگلی خبر داد و افزود: در حوزه گردشگری و اقتصاد دریامحور نیز بر آن هستیم تا اتوبوس های دریایی را راه اندازی کنیم تا گردشگری به نقطه مطلوب خود در شهرستان برسد.

مدیرعامل منطقه نمونه گردشگری الیمالات نور گفت: منطقه الیمالات نور به عنوان یک منطقه نمونه و برخوردار گردشگری از لحاظ پتانسیل های طبیعی، سالها از ارائه خدمات و توسعه مغفول ماند اما در سال 99 با انعقاد قرارداد با شرکت آب منطقه ای استان و تهیه نقشه های اجرایی این پروژه آغاز به کار نمود.
وی گفت: عملیات اجرایی این پروژه تیرماه 1400 در 5 فاز آغاز شد اما به دلیل طولانی شدن روند صدور مجوزهای لازم یک سال معطل ماندیم از همین رو 5 فاز تعریف شده در سه فاز فشرده جمع بندی شد
سید مهدی حسینی گفت: در این مجموعه به طور مستقیم برای 400 نفر اشتغال مستقیم ایجاد می شود و تاکنون نیز برای 200 نفر از جوانان بومی منطقه شغل ایجاد شد .
وی اضافه کرد: در فاز اول ، اولویت های اصلی ما ، نیاز ضروری گردشگران همچون راه دسترسی، امکانات زیربنایی سرویس بهداشتی و نمازخانه و … بود از همین رو این فاز شامل راه اندازی حیات وحش ، مسجد، فودکورت (مشتمل بر 8 غرفه  رستوران ، کافی شاپ، چایخانه ، آبمیوه و …) ، خط زیپ بایک ،اسکله دریاچه، محوطه سازی برای خدمات دهی بهتر مجموعه به گردشگران و نیز آسفالت مسیر دسترسی به طول 2و نیم کیلومتر می باشد که هزینه ای بالغ بر 150 میلیارد تومان داشته است و طبق برآوردهای انجام شده، بهره برداری کامل این مجموعه در دو فاز دیگر طی سه سال آینده 400 میلیارد تومان هزینه در برخواهد داشت
مهندس حسینی گفت: کلنگ زنی آغاز فاز دوم عملیات اجرایی منطقه گردشگری الیمالات هم شامل  احداث تله سیژ با هزینه 1 و 2 دهم میلیون یورو معادل 70 میلیارد تومان توسط یک شرکت فرانسوی انجام می شود که در اینده نزدیک به کشور وارد و ونصب خواهد شد.همچنین بناست 24 واحد اقامتی بر روی آب احداث می شود که کار ساخت یکی از این واحدها  آغاز شد تا نواقص شناسایی و رفع شود؛سافاری پارک حیات وحش نیز برای نخستین بار در کشور در این منطقه راه اندازی می شود و همچنین 3 هزار مترمربع فضاسازی عمومی جهت استفاده مسافران و گردشگران صورت خواهد گرفت.
مدیر مجموعه گردشگری الیمالات آب شرب را یکی از مشکلات مهم این مجموعه برشمرد و افزود: اکنون این مشکل با همکاری و همراهی آب منطقه ای استان و احداث تصفیه خانه  صنعتی مرتفع گردید اما هنوز هم از بسیاری از امکانات اولیه و مهم همچون روشنایی مسیر ، فیبر نوری، مخابرات و دکل تلفن همراه بی بهره هستیم .
وی تصریح کرد: هدف ما انس بیشتر مردم با طبیعت و گردشگری طبیعی است و برنامه های توسعه ای خوبی برای مجموعه تدوین شده که در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد.

محمود جوانمرد در این آئین در سخنان کوتاهی گفت : قدردان حمایتها و همراهی های مسئولین کشوری، استانی و شهرستانی هستیم
وی افزود: رغبت و هدف اصلی ما ، سرمایه گذاری برای کشور و مردم خودمان است و تاکنون با فعالیتهای اندکی که در این مجموعه انجام شد توفیقات بسیاری حاصل گردید و  لبخند گردشگران را در لحظاتی که اینجا هستند شاهد هستیم.
رئیس هیئت مدیره منطقه نمونه گردشگری الیمالات گفت: تمام هزینه های سرمایه گذاری در این منطقه از بخش خصوصی و بدون دریافت حتی ریالی از تسهیلات بوده است ؛ با وجود اینکه اگر از تسهیلات استفاده می شد شاید به جای پنج مجموعه اکنون 10 مجموعه داشتیم اما ترجیح دادیم با سرمایه شخصی و درآمد حاصل از مجموعه ها ، کار را پیش ببریم.
وی همچنین از آغاز چند پروژه سرمایه گذاری گردشگری در آفریقا،غنا و ساحل عاج خبر داد.

 

جدیدترین مطالب